top of page

No need for speed aan Halse schoolomgevingen

May 27, 2019

Beweging.net Halle deed tijdens de week van de mobiliteit 2018 snelheidsmetingen aan schoolomgevingen in Buizingen, Halle, Lembeek, Essenbeek en Breedhout. Verkeersveiligheid is belangrijk genoeg voor schoolgaande kinderen. De snelheid op weg naar en aan de school bepaalt sterk mee de keuze van ouders om hun kind met de wagen of met de fiets of te voet naar school te laten komen. Op 27 januari 2019 maakten ze de resultaten van de metingen bekend. Tevens deden ze suggesties voor verbeteringen, op basis van de bevindingen tijdens de metingen. Bekijk hier het filmpje van Ring TV:

https://www.ringtv.be/nieuws/chauffeurs-hebben-te-zware-voet-halse-schoolomgevingen

Ook een haardroger kan dienst doen als speedgun!

September 25, 2018

Retired Jean Brooks becomes an internet star with her ingenious way of stopping speeding drivers. The 64-year-old stands on her front garden and uses a hairdryer as a fake speed gun – pointing it at cars as they drive past. She says drivers often slow down, for fear they might be caught speeding.

Watch this great movie: https://www.youtube.com/watch?v=c5aE8RhIqaU 

Quo vadis Ninoofsesteenweg?

April 15, 2018

Het Verkeersplatform Dilbeek heeft in een rapport haar visie gegeven over een mogelijke herinrichting van de Ninoofsesteenweg. De onafhankelijke vereniging komt met enkele opmerkelijke initiatieven. Zo moet een trambus, rotondes, bredere fiets- en voetpaden en een verbod op links afslaan de drukke verkeersas veiliger maken.

83% te snel in Schaarbeek

March 31, 2018

Elke snelheidsovertreding is er één te veel. Bij de 342 metingen werden uitgevoerd  in de zones 30 van de Wijnheuvelenstraat, de Diamantlaan en de Jeruzalemstraat bleek dat 83% van de automobilisten harder rijdt dan de toegelaten 30km/u. 37% reed harder dan de maximum gecorrigeerde snelheid van 36km/u. De uitschieters liepen op tot respectievelijk 68, 75 en 79 kilometer per uur.

Please reload

bottom of page